Cuketové noky bez lepku můžeme podávat s osmaženou cibulkou nebo s čím kdo má rád. Knedlíčky jsou hutnější a po bazalce mají lehce bylinkovou příchuť.
Příprava:
Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno, dáme do misky, přidáme lžičku soli, promícháme a necháme 10 minut vypotit.
Po této době z cukety vymačkáme přebytečnou vodu a slijeme ji pryč.
Cuketu dáme do větší mísy, přidáme vejce, mouku, Solamyl, ochutíme pepřem, trochou soli a bazalky. Směs na noky pořádně promícháme a hned ze směsi tvoříme polévkovou lžící menší knedlíčky, které uvaříme v hrnci s osolenou vodou cca 5-6 minut, hotové knedlíčky vyplavou na hladinu.
Po vyndání dáme knedlíčky na cedník a lehkým proudem studené vody je krátce propláchneme, aby se nelepily k sobě.