Cuketové langoše bezlepkové

Porce: 10 - 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa nastrouhaná najemno
150 g
Kysaná smetana
150 ml
Bezlepková mouka Jizerka
250 g
Droždí
15 g
Jedlá soda
1/4 lžičky
Mléko
100 ml
Sůl
Podle chuti
Olej na smažení
Na smažení

Postup

Z vlažného mléka, droždí a lžíce mouky zaděláme kvásek a cca 10 min. necháme uležet. Cuketu nastrouháme najemno, dáme do misky, posypeme trochou soli a počkáme, než pustí šťávu.

Pak šťávu vymačkáme a cuketu s ostatními surovinami přidáme ke kvásku. Pokud bychom šťávu nevymačkali, musíme opatrně s mlékem.

Vymícháme tužší těsto, aby se z něho daly tvarovat v ruce menší placičky jako langoše, akorát silnější, protože těsto bez lepku není tak elastické.

Pokud je těsto hodně tuhé, přidáme trochu mléka. Při tvarování pomáhá mít konce prstů trochu od oleje, těsto tolik nelepí. Placičky hned smažíme z obou stran na pánvi s olivovým olejem.

Díky cuketě jsou placičky vláčnější než klasický langoš. Zdobíme dle chuti.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks