Cuketové langoše bezlepkové

Porce: 10 - 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa nastrouhaná najemno
150 g
Kysaná smetana
150 ml
Bezlepková mouka Jizerka
250 g
Droždí
15 g
Jedlá soda
1/4 lžičky
Mléko
100 ml
Sůl
Podle chuti
Olej na smažení
Na smažení

Postup

Z vlažného mléka, droždí a lžíce mouky zaděláme kvásek a cca 10 min. necháme uležet. Cuketu nastrouháme najemno, dáme do misky, posypeme trochou soli a počkáme, než pustí šťávu.

Pak šťávu vymačkáme a cuketu s ostatními surovinami přidáme ke kvásku. Pokud bychom šťávu nevymačkali, musíme opatrně s mlékem.

Vymícháme tužší těsto, aby se z něho daly tvarovat v ruce menší placičky jako langoše, akorát silnější, protože těsto bez lepku není tak elastické.

Pokud je těsto hodně tuhé, přidáme trochu mléka. Při tvarování pomáhá mít konce prstů trochu od oleje, těsto tolik nelepí. Placičky hned smažíme z obou stran na pánvi s olivovým olejem.

Díky cuketě jsou placičky vláčnější než klasický langoš. Zdobíme dle chuti.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce