Z vlažného mléka, droždí a lžíce mouky zaděláme kvásek a cca 10 min. necháme uležet. Cuketu nastrouháme najemno, dáme do misky, posypeme trochou soli a počkáme, než pustí šťávu.
Pak šťávu vymačkáme a cuketu s ostatními surovinami přidáme ke kvásku. Pokud bychom šťávu nevymačkali, musíme opatrně s mlékem.
Vymícháme tužší těsto, aby se z něho daly tvarovat v ruce menší placičky jako langoše, akorát silnější, protože těsto bez lepku není tak elastické.
Pokud je těsto hodně tuhé, přidáme trochu mléka. Při tvarování pomáhá mít konce prstů trochu od oleje, těsto tolik nelepí. Placičky hned smažíme z obou stran na pánvi s olivovým olejem.
Díky cuketě jsou placičky vláčnější než klasický langoš. Zdobíme dle chuti.