Cuketové karbanátky s tofu

Porce: 20 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa - střední nebo 1/2 větší
1 ks
Uzené tofu
200 g
Eidam (Gouda)
100 g
Cibule
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Vejce
3 ks
Česnek
5 stroužků
Sůl, pepř, majoránka
Dle chuti
Strouhanka
4 - 5 lžic
Bezlepková mouka
3 - 4 lžíce

Postup

Cuketové karbanátky s tofu jsou šťavnaté, chutnají po sýru a uzeném tofu. Vyzkoušejte karbanátky tak trochu jinak, vhodné jsou pro bezlepkovou dietu i každého, kdo rád obměňuje chutě.

Příprava:

Cuketu očistíme, vydlabeme vnitřek a nastrouháme na jemném struhadle.

V míse cuketu posolíme, promícháme a necháme 10 minut vypotit, aby pustila vodu, kterou pak z cukety vymačkáme.

Tofu si nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a na pánvi s rozehřátým olejem obě ingredience cca 5 minut restujeme.

Vychladlé dáme do mísy k cuketě.

Přidáme vajíčka, koření, nastrouhaný sýr a strouhanku.

Z hmoty vytváříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks