Cuketová pomazánka

Porce: 6 porcí
Doba příravy: 25 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 menší
Sýr strouhaný Mozzarella 100% vegan
120 g
Veganská zakysaná smetana
250 ml
Česnek
2 stroužky
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Cuketová pomazánka je lehká a zároveň díky česneku trochu pikantní. Můžeme ozdobit nakládaným zeleným pepřem nebo bylinkami.

Postup:

Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno, osolíme a necháme cca 10 minut odstát, aby pustila přebytečnou vodu.

Po 10 minutách přebytečnou vodu vymačkáme a slijeme.

K cuketě přidáme sýr, trochu pepře, smetanu a prolisovaný česnek, pořádně promícháme.

Případně dochutíme solí.

Nejlépe chutná pomazánka na topince.

Cuketová pomazánka je lehká a zároveň díky česneku trochu pikantní.

Můžeme ozdobit nakládaným zeleným pepřem nebo bylinkami.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks