Cuketová pomazánka

Porce: 6 porcí
Doba příravy: 25 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 menší
Sýr strouhaný Mozzarella 100% vegan
120 g
Veganská zakysaná smetana
250 ml
Česnek
2 stroužky
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Cuketová pomazánka je lehká a zároveň díky česneku trochu pikantní. Můžeme ozdobit nakládaným zeleným pepřem nebo bylinkami.

Postup:

Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno, osolíme a necháme cca 10 minut odstát, aby pustila přebytečnou vodu.

Po 10 minutách přebytečnou vodu vymačkáme a slijeme.

K cuketě přidáme sýr, trochu pepře, smetanu a prolisovaný česnek, pořádně promícháme.

Případně dochutíme solí.

Nejlépe chutná pomazánka na topince.

Cuketová pomazánka je lehká a zároveň díky česneku trochu pikantní.

Můžeme ozdobit nakládaným zeleným pepřem nebo bylinkami.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce