Cizrnový salát s tuňákem a cuketou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Cizrna
400 g
Jarní cibulka
3 ks
Tuňák
250 g
Sůl, pepř,
Podle chuti
Máslo
1 lžíce

Postup

Cizrnový salát je sice delší na přípravu (vzhledem k tomu, že cizrnu je nutné před zpracováním namočit a nechat alespoň 12 hod stát), ale jeho příprava se vyplatí. Je totiž plný zdravých ingrediencí a celá rodina si pochutná.

Postup:

Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky.

Cuketové kostičky trošku osolíme a osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem do změknutí a odpaření šťávy.

Ke konci přidáme k cuketě cizrnu bez nálevu a promícháme, aby se prohřála, pak sundáme a necháme vychladnout.

Do mísy si dáme tuňáka, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zchladlou cuketu s cizrnou, tročku pepře, případně soli, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy