Cizrnový salát s tuňákem a cuketou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Cizrna
400 g
Jarní cibulka
3 ks
Tuňák
250 g
Sůl, pepř,
Podle chuti
Máslo
1 lžíce

Postup

Cizrnový salát je sice delší na přípravu (vzhledem k tomu, že cizrnu je nutné před zpracováním namočit a nechat alespoň 12 hod stát), ale jeho příprava se vyplatí. Je totiž plný zdravých ingrediencí a celá rodina si pochutná.

Postup:

Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky.

Cuketové kostičky trošku osolíme a osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem do změknutí a odpaření šťávy.

Ke konci přidáme k cuketě cizrnu bez nálevu a promícháme, aby se prohřála, pak sundáme a necháme vychladnout.

Do mísy si dáme tuňáka, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zchladlou cuketu s cizrnou, tročku pepře, případně soli, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks