Cizrnový salát s tuňákem a cuketou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Cizrna
400 g
Jarní cibulka
3 ks
Tuňák
250 g
Sůl, pepř,
Podle chuti
Máslo
1 lžíce

Postup

Cizrnový salát je sice delší na přípravu (vzhledem k tomu, že cizrnu je nutné před zpracováním namočit a nechat alespoň 12 hod stát), ale jeho příprava se vyplatí. Je totiž plný zdravých ingrediencí a celá rodina si pochutná.

Postup:

Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky.

Cuketové kostičky trošku osolíme a osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem do změknutí a odpaření šťávy.

Ke konci přidáme k cuketě cizrnu bez nálevu a promícháme, aby se prohřála, pak sundáme a necháme vychladnout.

Do mísy si dáme tuňáka, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zchladlou cuketu s cizrnou, tročku pepře, případně soli, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks
Fotografie: Chia pudink s banánem a mandarinkou

Chia pudink s banánem a mandarinkou

Bez lepku, Sladké, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod
3
Foto: Dort se švestkami a mákem bez lepku

Dort se švestkami a mákem bez lepku

Bez lepku, Sladké
120 min.
12 ks
Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Sladké
55 min.
8 ks