Cizrnový salát s tuňákem a cuketou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Cizrna
400 g
Jarní cibulka
3 ks
Tuňák
250 g
Sůl, pepř,
Podle chuti
Máslo
1 lžíce

Postup

Cizrnový salát je sice delší na přípravu (vzhledem k tomu, že cizrnu je nutné před zpracováním namočit a nechat alespoň 12 hod stát), ale jeho příprava se vyplatí. Je totiž plný zdravých ingrediencí a celá rodina si pochutná.

Postup:

Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky.

Cuketové kostičky trošku osolíme a osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem do změknutí a odpaření šťávy.

Ke konci přidáme k cuketě cizrnu bez nálevu a promícháme, aby se prohřála, pak sundáme a necháme vychladnout.

Do mísy si dáme tuňáka, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zchladlou cuketu s cizrnou, tročku pepře, případně soli, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks