Cizrnovo-cuketové placky

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Konzerva cizrny
1 kus
Cuketa
1 kus
Cibule
½ kusu
Česnek
1 stroužek
Italské bylinky
1 lžíce
Mouka
⅓ hrnku
Sladká paprika
2 lžičky
Kurkuma
1 lžička
Lahůdkové droždí
1 lžička
Sůl, kmín
dle chuti
Kokosový olej
2 lžičky

Postup

Připravte si cizrnovo-cuketové placky. Na rozehřátou pánev s 1 lžičkou kokosového oleje přidáme nakrájený česnek, cibuli a italské bylinky. Restujeme než cibule zezlatoví a zkaramelizuje. Nastrouháme si cuketu a poté ji pomocí papírových utěrek zbavíme přebytečné vody.  Až bude cibule a česnek hotov, vložíme je do mixéru společně s cuketou, cizrnou a moukou. Poté přidáme sladkou papriku, kurkumu, droždí, kmín, sůl a znovu promícháme. 

Z těsta uděláme stejné placky a můžeme je obalit v ovesných vločkách. Na pánev dáme další lžičku kokosového oleje a na ni vložíme placky, necháme z obou stran pořádně zatáhnout.
Servírujeme společně s čerstvou zeleninou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy