Cizrna s artyčoky

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 95 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cizrna
200 g
Malá cuketa
1 ks
Srdíčka artyčoku
5 ks
Červená cibule
1 ks
Česnek
2 stroužky
Mrkev
1 ks
Zeleninový bujón
1 kostka
Olivový olej
1 lžíce

Postup

Cizrnu s artyčoky můžeme podávat s pečivem nebo jen tak. Před podáváním můžeme každou porci lehce zakápnout olivovým olejem. Chuť je po bylinkách a zelenině.

Příprava:

Cizrnu propláchneme a namočíme den předem do vody s 1 snítkou čerstvého libečku. Druhý den přidáme kostku bujónu a cca 1 hod vaříme (dle potřeby přilijeme vodu). Mezitím si připravíme zeleninu.

Cuketu, mrkev, cibulku a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Z artyčoku vypreparujeme srdíčka a dáme je hned do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezačala černat.

Po uvaření cizrnu nesléváme, ale přidáme nakrájenou zeleninu, česnek, opláchnuté nakrájené artyčoky, osolíme a vaříme cca 20 minut.
Pak přidáme nadrobno pokrájené jehličky rozmarýnu a trochu nasekaného libečku, a ještě chvilku povaříme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce