Chřestový salát

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Zelený chřest
300 g
Rajčata
4 ks
Pažitka
1 svazek
Ledový salát
3-4 listy
Petrželka
Podle chuti
Vejce
2 ks
Na zálivku:
Bílý jogurt
200 g
Vinný ocet
1 a 1/2 lžíce
Šťáva z citrónu
1/2 citrónu
Hořčice
1 lžíce
Sůl, pepř a špetka cukru
Podle chuti

Postup

Chřestový salát je lehká a zdravá svačinka, jeho chuť je osvěžující a díky zálivce i lehce nakyslá.

Chřest očistíme a dáme do hrnce s vroucí vodou vařit na cca 4 minuty.

Pak hned scedíme a zchladíme pod studenou vodou.

Vychladlý chřest nakrájíme na kolečka a dáme do větší mísy.

Rajčata omyjeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k chřestu. Pažitku opláchneme, nakrájíme nadrobno, salát také opláchneme, dáme pár listů stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky a spolu s pažitkou přidáme k chřestu.

Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k zelenině a opatrně vše promícháme.

V menší misce si smícháme majolku, jogurt, šťávu z citrónu, ocet, hořčici, cukr, sůl a pepř.

Hotovou zálivku nalijeme na zeleninu a opět opatrně promícháme.

Necháme chvíli v chladu odležet, aby se pořádně promísily chutě a podáváme na talíři vystlaném listy ledového salátu a zdobíme čerstvou petrželkou a pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce