Chřestový salát

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Zelený chřest
300 g
Rajčata
4 ks
Pažitka
1 svazek
Ledový salát
3-4 listy
Petrželka
Podle chuti
Vejce
2 ks
Na zálivku:
Bílý jogurt
200 g
Vinný ocet
1 a 1/2 lžíce
Šťáva z citrónu
1/2 citrónu
Hořčice
1 lžíce
Sůl, pepř a špetka cukru
Podle chuti

Postup

Chřestový salát je lehká a zdravá svačinka, jeho chuť je osvěžující a díky zálivce i lehce nakyslá.

Chřest očistíme a dáme do hrnce s vroucí vodou vařit na cca 4 minuty.

Pak hned scedíme a zchladíme pod studenou vodou.

Vychladlý chřest nakrájíme na kolečka a dáme do větší mísy.

Rajčata omyjeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k chřestu. Pažitku opláchneme, nakrájíme nadrobno, salát také opláchneme, dáme pár listů stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky a spolu s pažitkou přidáme k chřestu.

Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k zelenině a opatrně vše promícháme.

V menší misce si smícháme majolku, jogurt, šťávu z citrónu, ocet, hořčici, cukr, sůl a pepř.

Hotovou zálivku nalijeme na zeleninu a opět opatrně promícháme.

Necháme chvíli v chladu odležet, aby se pořádně promísily chutě a podáváme na talíři vystlaném listy ledového salátu a zdobíme čerstvou petrželkou a pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce