Chřestová polévka se smetanou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bílý chřest
1 balení
Zelený chřest
1 balení
Brambory
3 ks
Cibule
2 ks
Česnek
4 stroužky
Olivový olej
5 lžic
Zeleninový vývar
1 litr
Sójová alternativa smetany
1 balení
Sůl, pepř
Podle chuti
Konopná semínka
Na ozdobu

Postup

Zelený chřest opláchneme a nakrájíme každý na cca tři nebo čtyři díly, pokud máme i bílý chřest, tak ho oloupeme škrabkou.

Brambory a petržel opláchneme a rovněž škrabkou oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Cibuli a česnek oloupeme, cibulku rozdělíme na čtvrtky.

Takto připravenou zeleninu promícháme v míse se solí, pepřem a olivovým olejem, přendáme ji na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 185 °C cca 30 minut.

Během pečení zeleninu promícháme. Pár upečených kousků chřestu si můžeme nechat stranou na ozdobu.

Po upečení zeleninu nasypeme do hrnce s ohřátým vývarem nebo uvařeným vývarem z bujónu a vody a společně vaříme 10 minut.

Poté zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme případně pepřem a solí a vmícháme smetanu.

Polévku přivedeme znovu k varu, ale už nevaříme.

Podáváme ozdobenou chřestem a semínky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce