Bramboráčky z celeru

Porce: 25 - 30 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Celer
1 menší kus
Cibule
1 ks
Česnek
5 stroužků
Brambory
3 ks
Uzené tofu
200 g
Gouda
50 g
Mléko
1/2 hrnku
Vejce
5 ks
Bezlepková mouka
1 hrnek
Olej
na smažení

Postup

Bramboráčky z celeru jsou chuťově výborné, nejsou tak mastné jako klasický bramborák, a i když má celer výraznější chuť, tak díky koření není tato chuť rušivá.

Příprava:

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno, tofu nakrájíme na menší kostičky a obojí na pánvi s olivovým olejem orestujeme dozlatova.

Celer a brambory očistíme, oloupeme, nastrouháme najemno a dáme do větší mísy.

Přidáme vychladlé tofu s cibulí, rozmačkaný česnek, mléko, vejce, sýr, mouku, koření a vše pořádně promícháme.

Smažíme menší placičky na pánvi s troškou rozpáleného oleje.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: řepné placky

Řepné placky

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
5 ks
Fotografie: Salát s čekankou

Salát s čekankou

Saláty
30 min.
4 porce
Fotografie: Kuskus s rukolou a brusinkami

Kuskus s rukolou a brusinkami

Bez laktózy, Bez lepku
30 min.
4-5 porcí
Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce