Borůvkové lívance

Porce: 1
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Banán
1 kus
Vejce
2 kusy
Ovesné vločky
50g
Borůvky
30g
Kokosový olej
1 lžička
Skořice
dle chuti

Postup

V menší misce si rozmačkáme banán vidličkou. Poté oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do pěny. Mezitím do misky vložíme žloutky, ovesné vločky a špetku skořice. Všechno pořádně promícháme aby těsto bylo téměř bez hrudek. Nakonec přidáme bílky a jemně vše znovu promícháme. 

Rozpálíme si pánev a na ni kokosový olej. Dále nabereme naběračku těsta a vlijeme jej na rozehřátou pánev. Na těsto vložíme pár mražených borůvek a trochu je zamáčkneme. Až nám začne těsto tuhnout i ze shora tak lívanec otočíme a smažíme asi ještě minutu. Tak uděláme všechno zbývající těsto. Hotové lívance můžeme servírovat s jogurtem a javorovým sirupem nebo medem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l