Borůvkové lívance

Porce: 1
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Banán
1 kus
Vejce
2 kusy
Ovesné vločky
50g
Borůvky
30g
Kokosový olej
1 lžička
Skořice
dle chuti

Postup

V menší misce si rozmačkáme banán vidličkou. Poté oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do pěny. Mezitím do misky vložíme žloutky, ovesné vločky a špetku skořice. Všechno pořádně promícháme aby těsto bylo téměř bez hrudek. Nakonec přidáme bílky a jemně vše znovu promícháme. 

Rozpálíme si pánev a na ni kokosový olej. Dále nabereme naběračku těsta a vlijeme jej na rozehřátou pánev. Na těsto vložíme pár mražených borůvek a trochu je zamáčkneme. Až nám začne těsto tuhnout i ze shora tak lívanec otočíme a smažíme asi ještě minutu. Tak uděláme všechno zbývající těsto. Hotové lívance můžeme servírovat s jogurtem a javorovým sirupem nebo medem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce