Borůvkové lívance

Porce: 1
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Banán
1 kus
Vejce
2 kusy
Ovesné vločky
50g
Borůvky
30g
Kokosový olej
1 lžička
Skořice
dle chuti

Postup

V menší misce si rozmačkáme banán vidličkou. Poté oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do pěny. Mezitím do misky vložíme žloutky, ovesné vločky a špetku skořice. Všechno pořádně promícháme aby těsto bylo téměř bez hrudek. Nakonec přidáme bílky a jemně vše znovu promícháme. 

Rozpálíme si pánev a na ni kokosový olej. Dále nabereme naběračku těsta a vlijeme jej na rozehřátou pánev. Na těsto vložíme pár mražených borůvek a trochu je zamáčkneme. Až nám začne těsto tuhnout i ze shora tak lívanec otočíme a smažíme asi ještě minutu. Tak uděláme všechno zbývající těsto. Hotové lívance můžeme servírovat s jogurtem a javorovým sirupem nebo medem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks