Borůvkové lívance

Porce: 1
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Banán
1 kus
Vejce
2 kusy
Ovesné vločky
50g
Borůvky
30g
Kokosový olej
1 lžička
Skořice
dle chuti

Postup

V menší misce si rozmačkáme banán vidličkou. Poté oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do pěny. Mezitím do misky vložíme žloutky, ovesné vločky a špetku skořice. Všechno pořádně promícháme aby těsto bylo téměř bez hrudek. Nakonec přidáme bílky a jemně vše znovu promícháme. 

Rozpálíme si pánev a na ni kokosový olej. Dále nabereme naběračku těsta a vlijeme jej na rozehřátou pánev. Na těsto vložíme pár mražených borůvek a trochu je zamáčkneme. Až nám začne těsto tuhnout i ze shora tak lívanec otočíme a smažíme asi ještě minutu. Tak uděláme všechno zbývající těsto. Hotové lívance můžeme servírovat s jogurtem a javorovým sirupem nebo medem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks