Borůvkové lívance

Porce: 1
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Banán
1 kus
Vejce
2 kusy
Ovesné vločky
50g
Borůvky
30g
Kokosový olej
1 lžička
Skořice
dle chuti

Postup

V menší misce si rozmačkáme banán vidličkou. Poté oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do pěny. Mezitím do misky vložíme žloutky, ovesné vločky a špetku skořice. Všechno pořádně promícháme aby těsto bylo téměř bez hrudek. Nakonec přidáme bílky a jemně vše znovu promícháme. 

Rozpálíme si pánev a na ni kokosový olej. Dále nabereme naběračku těsta a vlijeme jej na rozehřátou pánev. Na těsto vložíme pár mražených borůvek a trochu je zamáčkneme. Až nám začne těsto tuhnout i ze shora tak lívanec otočíme a smažíme asi ještě minutu. Tak uděláme všechno zbývající těsto. Hotové lívance můžeme servírovat s jogurtem a javorovým sirupem nebo medem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks