Boloňská omáčka se sójovým masem

Porce: 4 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové nudličky
1 balíček
Cibule
1 ks
Česnek
3 - 5 stroužků
Rajský protlak italský
500 ml
Olivový olej
1 - 2 lžičky
Sušená bazalka
1 velká lžíce
Sójová omáčka
1 žička
Cukr krupice
1 - 2 lžíce
Hladká mouka
2 lžíce
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Boloňská omáčka se sójovým masem je veganská či vegetariánská alternativa klasického italského receptu na boloňské špagety. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Sójové nudličky si uvaříme ve vodě (přidat můžete i kostku bujonu pro dochucení) cca 15-20 minut s odkrytou pokličkou.

Po uvaření vodu slijeme a nudličky necháme okapat (slitou vodu nevyléváme, ale její část použijeme na omáčku).

Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme sójovou omáčku, sladkou papriku, zalijeme to slitým vývarem ze sójového masa a dáme vařit.

Při varu přidáme cukr, protlak, bazalku, prolisovaný česnek a trochu soli. Povaříme cca 10 minut, a pak zahustíme rozmíchanou moukou v troše vody a 5 minut za občasného míchání povaříme.

Po uvaření přidáme sójové maso. Podáváme s rýží nebo bezvaječnými těstovinami.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l