Boloňská omáčka se sójovým masem

Porce: 4 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové nudličky
1 balíček
Cibule
1 ks
Česnek
3 - 5 stroužků
Rajský protlak italský
500 ml
Olivový olej
1 - 2 lžičky
Sušená bazalka
1 velká lžíce
Sójová omáčka
1 žička
Cukr krupice
1 - 2 lžíce
Hladká mouka
2 lžíce
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Boloňská omáčka se sójovým masem je veganská či vegetariánská alternativa klasického italského receptu na boloňské špagety. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Sójové nudličky si uvaříme ve vodě (přidat můžete i kostku bujonu pro dochucení) cca 15-20 minut s odkrytou pokličkou.

Po uvaření vodu slijeme a nudličky necháme okapat (slitou vodu nevyléváme, ale její část použijeme na omáčku).

Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme sójovou omáčku, sladkou papriku, zalijeme to slitým vývarem ze sójového masa a dáme vařit.

Při varu přidáme cukr, protlak, bazalku, prolisovaný česnek a trochu soli. Povaříme cca 10 minut, a pak zahustíme rozmíchanou moukou v troše vody a 5 minut za občasného míchání povaříme.

Po uvaření přidáme sójové maso. Podáváme s rýží nebo bezvaječnými těstovinami.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Banánový chlebíček bez lepku

Banánový chlebíček s čokoládou bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
12 - 15 plátků
Fotografie: Avokádové lívance s vejci

Avokádové lívance s vejci

Slané pečivo, Ostatní
15 min.
4 porce
Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce