Boloňská omáčka se sójovým masem je veganská či vegetariánská alternativa klasického italského receptu na boloňské špagety. Přejeme dobrou chuť!
Příprava:
Sójové nudličky si uvaříme ve vodě (přidat můžete i kostku bujonu pro dochucení) cca 15-20 minut s odkrytou pokličkou.
Po uvaření vodu slijeme a nudličky necháme okapat (slitou vodu nevyléváme, ale její část použijeme na omáčku).
Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme sójovou omáčku, sladkou papriku, zalijeme to slitým vývarem ze sójového masa a dáme vařit.
Při varu přidáme cukr, protlak, bazalku, prolisovaný česnek a trochu soli. Povaříme cca 10 minut, a pak zahustíme rozmíchanou moukou v troše vody a 5 minut za občasného míchání povaříme.
Po uvaření přidáme sójové maso. Podáváme s rýží nebo bezvaječnými těstovinami.