Biskupský chlebíček do dortové formy bez lepku

Porce: 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Vejce
4 ks
Krupicový cukr
150 g
Máslo (změklé)
120 g
Bezlepková mouka
150 g
Prášek do pečiva
1 ks
Posekaná čokoláda
100 g
Vanilkový cukr
1 ks
Rozinky
100 g
Ořechy (namleté či nasekané)
100 g
Poleva:
Čokoláda
100 g
Smetana na šlehání
100 ml

Postup

Máslo s cukrem utřeme do světlé pěny, poté postupně zašleháme žloutky. Přidáme ořechy, rozinky, vanilkový cukr a čokoládu. Pak vmícháme mouku, prášek do pečiva, a nakonec sníh z bílků.  Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy nebo do dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby na 160-170 °C a dáme péct na 40-45 minut. Po upečení necháme zákusek zchladnout.

Mezitím dáme smetanu do hrnce a přivedeme k varu. Čokoládu dáme do mísy a zalijeme vařící smetanou. Necháme rozpustit a mícháme, dokud není hladká. Čokoládou přelijeme vychladlý zákusek (můžeme polít i rozpuštěnou klasickou čokoládou na vaření).

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce