Bezlepkový moučník se zakysanou smetanou a Grankem

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na těsto:
Vejce
3 ks
Bezlepková mouka Jizerka
300 g
Cukr krupice
150 g
Olej
1 dl
Mléko (přiléváme postupně)
1-2 dl
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Pudinková část:
Mléko
500 ml
Čokoládový pudink bezlepkový
1 ks
Cukr krupice
2 lžíce
Kakao
1 lžíce
Dohotovení:
Zakysaná smetana
2 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Granko
4 - 5 lžic

Postup

Bezlepkový moučník se zakysanou smetanou je vláčný díky pudinku a zakysané smetaně a chutná po kakau a čokoládě.

Příprava:

Žloutky si ušleháme ve větší míse s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi postupně přidáváme olej, mouku, prášek do pečiva a přiléváme dle hustoty mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

Z pudinkového prášku, mléka, cukru a kakaa uvaříme pudink a hned po uvaření ho cik cak nalijeme na těsto.

Pečeme při 165 °C cca 25-30 minut, zkoušíme špejlí.

Mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po upečení směsí natřeme povrch moučníku a posypeme ho Grankem. Hotový moučník necháme alespoň dvě hodinky v chladu proležet.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks