Bezlepkový moučník se zakysanou smetanou je vláčný díky pudinku a zakysané smetaně a chutná po kakau a čokoládě.
Příprava:
Žloutky si ušleháme ve větší míse s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi postupně přidáváme olej, mouku, prášek do pečiva a přiléváme dle hustoty mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Z pudinkového prášku, mléka, cukru a kakaa uvaříme pudink a hned po uvaření ho cik cak nalijeme na těsto.
Pečeme při 165 °C cca 25-30 minut, zkoušíme špejlí.
Mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po upečení směsí natřeme povrch moučníku a posypeme ho Grankem. Hotový moučník necháme alespoň dvě hodinky v chladu proležet.