Bezlepkový moučník se zakysanou smetanou a Grankem

Porce: 20 ks
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na těsto:
Vejce
3 ks
Bezlepková mouka Jizerka
300 g
Cukr krupice
150 g
Olej
1 dl
Mléko (přiléváme postupně)
1-2 dl
Bezlepkový prášek do pečiva
1 ks
Pudinková část:
Mléko
500 ml
Čokoládový pudink bezlepkový
1 ks
Cukr krupice
2 lžíce
Kakao
1 lžíce
Dohotovení:
Zakysaná smetana
2 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Granko
4 - 5 lžic

Postup

Bezlepkový moučník se zakysanou smetanou je vláčný díky pudinku a zakysané smetaně a chutná po kakau a čokoládě.

Příprava:

Žloutky si ušleháme ve větší míse s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi postupně přidáváme olej, mouku, prášek do pečiva a přiléváme dle hustoty mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

Z pudinkového prášku, mléka, cukru a kakaa uvaříme pudink a hned po uvaření ho cik cak nalijeme na těsto.

Pečeme při 165 °C cca 25-30 minut, zkoušíme špejlí.

Mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po upečení směsí natřeme povrch moučníku a posypeme ho Grankem. Hotový moučník necháme alespoň dvě hodinky v chladu proležet.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Banánový chlebíček bez lepku

Banánový chlebíček s čokoládou bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
12 - 15 plátků
Fotografie: Avokádové lívance s vejci

Avokádové lívance s vejci

Slané pečivo, Ostatní
15 min.
4 porce
Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce