Bezlepkový jablečný koláč se skořicí

Porce: 8
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Jablka
4ks
Cukr krupice
150 g
Bezlepková mouka Jizerka nebo Schär
200 g
Vejce
3 ks
Máslo
125 g
Jablečný džus
1 panák
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Skořice
1 lžička
Prášek do pečiva
1/2
Vanilkový cukr
1 ks
Sůl
špetka
Plátky mandlí
Na posypání

Postup

Jablíčka omyjeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.

Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a džus, a ještě chvíli prošleháme.

Pak postupně zamícháme špetku soli, mouku, prášek do pečiva a skořici.

Nakonec vmícháme jablka.

Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Uhladíme povrch a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 170 °C cca 40-45 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s arašídovým máslem

Muffiny s arašídovým máslem

Sladké
15 min.
10 ks
Fotografie: Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nápoje
2,5 hod.
4,5 -5 l
Fotografie: vločkové lívance z cottage sýru

Vločkové lívance z Cottage sýru

Ostatní, Sladké
10 min.
6 ks
Fotografie: celozrnný jablečno-hruškový štrůdl

Jablečno-hruškový celozrnný štrůdl

Sladké
50 min.
20 ks
Fotografie: Chia pudink

Pudink s chia semínky

Bez lepku, Ostatní, Sladké
10 min.
1 sklenička