Bezlepkový jablečný koláč se skořicí

Porce: 8
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Jablka
4ks
Cukr krupice
150 g
Bezlepková mouka Jizerka nebo Schär
200 g
Vejce
3 ks
Máslo
125 g
Jablečný džus
1 panák
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Skořice
1 lžička
Prášek do pečiva
1/2
Vanilkový cukr
1 ks
Sůl
špetka
Plátky mandlí
Na posypání

Postup

Jablíčka omyjeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.

Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a džus, a ještě chvíli prošleháme.

Pak postupně zamícháme špetku soli, mouku, prášek do pečiva a skořici.

Nakonec vmícháme jablka.

Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Uhladíme povrch a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 170 °C cca 40-45 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks