Bezlepkový jablečný koláč se skořicí

Porce: 8
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Jablka
4ks
Cukr krupice
150 g
Bezlepková mouka Jizerka nebo Schär
200 g
Vejce
3 ks
Máslo
125 g
Jablečný džus
1 panák
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Skořice
1 lžička
Prášek do pečiva
1/2
Vanilkový cukr
1 ks
Sůl
špetka
Plátky mandlí
Na posypání

Postup

Jablíčka omyjeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.

Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a džus, a ještě chvíli prošleháme.

Pak postupně zamícháme špetku soli, mouku, prášek do pečiva a skořici.

Nakonec vmícháme jablka.

Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Uhladíme povrch a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 170 °C cca 40-45 minut. Zkoušíme špejlí.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Mrkvové šátečky s domácí marmeládou

Sladké
105 min.
10 ks
Fotografie: fit muffiny plněné ovocem

Fit muffiny plněné ovocem

Bez laktózy, Sladké
40 min.
7 ks
Fotograife: Květákové placičky

Květákové placičky

Ostatní
35 min.
6 porcí
Fotografie: Trhanec

Trhanec

Bez laktózy, Ostatní, Sladké
20 min.
1 porce
Fotografie: špenátová polévka

Špenátová polévka s bramborem

Bez lepku, Polévky
30 min.
4