Bezlepkový jablečný koláč se skořicí

Porce: 8
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Jablka
4ks
Cukr krupice
150 g
Bezlepková mouka Jizerka nebo Schär
200 g
Vejce
3 ks
Máslo
125 g
Jablečný džus
1 panák
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Skořice
1 lžička
Prášek do pečiva
1/2
Vanilkový cukr
1 ks
Sůl
špetka
Plátky mandlí
Na posypání

Postup

Jablíčka omyjeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.

Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a džus, a ještě chvíli prošleháme.

Pak postupně zamícháme špetku soli, mouku, prášek do pečiva a skořici.

Nakonec vmícháme jablka.

Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Uhladíme povrch a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 170 °C cca 40-45 minut. Zkoušíme špejlí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l