Bezlepkový cheesecake s citrónovou příchutí

Porce: 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Máslo
100 g
Vejce
3 ks
Moučkový cukr
180 g
Vanilkový cukr
1 ks
Tvaroh
500 g
Citrónová šťáva
1 lžička
Nastrouhaná citrónová kůra
1/2 citronu
Bezlepkové piškoty
220 g
Mascarpone
250 g

Postup

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo válečkem, dáme je do misky a ručně smícháme se změklým máslem, aby se těsto spojilo. Na dno dortové formy (26 cm průměr) dáme pečicí papír a sušenkovou hmotu na ni pořádně rovnoměrně namačkáme. Pak dáme péct do trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezitím si v misce smícháme ručně nebo šlehačem mascarpone, tvaroh, citrónovou šťávu a kůru, cukr a vanilkový cukr. Směs nalijeme na předpečený sušenkový základ. Pečeme cca 40 minut. Při pečení neotvíráme troubu.

Po vyndání necháme pořádně vychladit.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks