Bezlepkový cheesecake s citrónovou příchutí

Porce: 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Máslo
100 g
Vejce
3 ks
Moučkový cukr
180 g
Vanilkový cukr
1 ks
Tvaroh
500 g
Citrónová šťáva
1 lžička
Nastrouhaná citrónová kůra
1/2 citronu
Bezlepkové piškoty
220 g
Mascarpone
250 g

Postup

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo válečkem, dáme je do misky a ručně smícháme se změklým máslem, aby se těsto spojilo. Na dno dortové formy (26 cm průměr) dáme pečicí papír a sušenkovou hmotu na ni pořádně rovnoměrně namačkáme. Pak dáme péct do trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezitím si v misce smícháme ručně nebo šlehačem mascarpone, tvaroh, citrónovou šťávu a kůru, cukr a vanilkový cukr. Směs nalijeme na předpečený sušenkový základ. Pečeme cca 40 minut. Při pečení neotvíráme troubu.

Po vyndání necháme pořádně vychladit.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks
Fotografie: Chia pudink s banánem a mandarinkou

Chia pudink s banánem a mandarinkou

Bez lepku, Sladké, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod
3
Foto: Dort se švestkami a mákem bez lepku

Dort se švestkami a mákem bez lepku

Bez lepku, Sladké
120 min.
12 ks
Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Zdravý koláč s drobenkou z ovesných vloček

Sladké
55 min.
8 ks