Bezlepkový cheesecake s citrónovou příchutí

Porce: 12
Doba příravy: 90 min.

Reklama

Ingredience

Máslo
100 g
Vejce
3 ks
Moučkový cukr
180 g
Vanilkový cukr
1 ks
Tvaroh
500 g
Citrónová šťáva
1 lžička
Nastrouhaná citrónová kůra
1/2 citronu
Bezlepkové piškoty
220 g
Mascarpone
250 g

Postup

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo válečkem, dáme je do misky a ručně smícháme se změklým máslem, aby se těsto spojilo. Na dno dortové formy (26 cm průměr) dáme pečicí papír a sušenkovou hmotu na ni pořádně rovnoměrně namačkáme. Pak dáme péct do trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezitím si v misce smícháme ručně nebo šlehačem mascarpone, tvaroh, citrónovou šťávu a kůru, cukr a vanilkový cukr. Směs nalijeme na předpečený sušenkový základ. Pečeme cca 40 minut. Při pečení neotvíráme troubu.

Po vyndání necháme pořádně vychladit.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.