Bezlepkový cheesecake s citrónovou příchutí

Porce: 12
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Máslo
100 g
Vejce
3 ks
Moučkový cukr
180 g
Vanilkový cukr
1 ks
Tvaroh
500 g
Citrónová šťáva
1 lžička
Nastrouhaná citrónová kůra
1/2 citronu
Bezlepkové piškoty
220 g
Mascarpone
250 g

Postup

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo válečkem, dáme je do misky a ručně smícháme se změklým máslem, aby se těsto spojilo. Na dno dortové formy (26 cm průměr) dáme pečicí papír a sušenkovou hmotu na ni pořádně rovnoměrně namačkáme. Pak dáme péct do trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezitím si v misce smícháme ručně nebo šlehačem mascarpone, tvaroh, citrónovou šťávu a kůru, cukr a vanilkový cukr. Směs nalijeme na předpečený sušenkový základ. Pečeme cca 40 minut. Při pečení neotvíráme troubu.

Po vyndání necháme pořádně vychladit.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce