Recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky přivítají i vegani a vegetariáni. Recept obsahuje pouze rostlinný tuk, žádné vejce a bezlepkovou mouku. Přejeme krásné Vánoce!
Příprava:
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme polotuhé těsto tak, aby mělo konzistenci na vyvalování.
Pokud by se nám těsto zdálo hodně měkké, přidáme ještě trochu oříšků a mouky.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut odpočinout do lednice.
Mezitím si do větší misky prosejeme moučkový cukr na obalování a smícháme ho s vanilkovým cukrem.
Z odpočinutého těsta si na válu vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a formičkou na rohlíčky nebo na sušenky ve tvaru rohlíčku vykrajujeme požadované tvary a rovnáme je vždy kousek od sebe na plech s pečicím papírem.
Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 stupňů Celsia cca 10 minut.
Po vyndání necháme chvíli vychladnout a vlažné rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Rohlíčky se dají tvarovat i ručně nebo do silikonových formiček.
Recept se dá použít i pro veganskou dietu.