Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Porce: 3,5 plechu
Doba příravy: 1,5 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cukr moučka
70 g
Namleté oříšky nebo mandle
70 g
Rostlinný tuk
210 g
Bezlepková mouka Jizerka
200 g
Freee směs bílá na pečení
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Na obalení:
Vanilkový cukr
1 ks
Cukr moučka
dle potřeby

Postup

Recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky přivítají i vegani a vegetariáni. Recept obsahuje pouze rostlinný tuk, žádné vejce a bezlepkovou mouku. Přejeme krásné Vánoce!

Příprava:

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme polotuhé těsto tak, aby mělo konzistenci na vyvalování.

Pokud by se nám těsto zdálo hodně měkké, přidáme ještě trochu oříšků a mouky.

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut odpočinout do lednice.

Mezitím si do větší misky prosejeme moučkový cukr na obalování a smícháme ho s vanilkovým cukrem.

Z odpočinutého těsta si na válu vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a formičkou na rohlíčky nebo na sušenky ve tvaru rohlíčku vykrajujeme požadované tvary a rovnáme je vždy kousek od sebe na plech s pečicím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 stupňů Celsia cca 10 minut.

Po vyndání necháme chvíli vychladnout a vlažné rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Rohlíčky se dají tvarovat i ručně nebo do silikonových formiček.

Recept se dá použít i pro veganskou dietu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce