Bezlepkové tvarohové knedlíky s ovocem na oběd jsou chutné a má je rád snad každý včetně dětí. Příprava těsta na knedlíky je trochu složitější, ale rozhodně se vyplatí bezlepkový recept na knedlíky vyzkoušet.
Příprava:
Vejce utřeme v míse se změklým máslem, přimícháme tvaroh, špetku soli a mouku.
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme ovoce.
Těsto si pak rozdělíme na cca 16 kousků.
Každý kousek si rozmáčkneme na placičku, do které zabalíme kousek ovoce a vytvoříme kuličku.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch (cca 8-12 minut).
Podáváme s jogurtem nebo zakysanou smetanou, trochou cukru, případně skořice nebo pouze s trochou rozpuštěného másla, posypané cukrem, prostě podle chuti.