Bezlepkové pracny

Porce: 2 plechy
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
250 g
Pohanková mouka
100 g
Hera
250 g
Ořechy
100 g
Moučkový cukr
140 g
Kakaový prášek
2 lžíce
Vejce
1 ks
Skořice
dle chuti
Na obalování:
Cukr moučka
podle potřeby
Vanilin
podle potřeby

Postup

Suroviny si smícháme buď na vále, nebo v míse a vypracujeme v pevné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v lednici 30 minut odpočinout (můžeme i do druhého dne).

Připravíme si nerezové formičky na pracny, které vyplníme těstem zhruba do ¾ (těsto do nich namačkáme).

Formičky s těstem dáme na plech a pečeme v troubě na 165 stupňů Celsia cca 15 minut – ke konci hlídáme.

Těsto se nejdříve nafoukne, a pak zase splaskne.

Upečené pracny necháme ve formičkách trochu vychladnout, a ještě vlažné je poklepem hrany formičky o vál vyklopíme a hned obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce