Bezlepkové pracny

Porce: 2 plechy
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
250 g
Pohanková mouka
100 g
Hera
250 g
Ořechy
100 g
Moučkový cukr
140 g
Kakaový prášek
2 lžíce
Vejce
1 ks
Skořice
dle chuti
Na obalování:
Cukr moučka
podle potřeby
Vanilin
podle potřeby

Postup

Suroviny si smícháme buď na vále, nebo v míse a vypracujeme v pevné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v lednici 30 minut odpočinout (můžeme i do druhého dne).

Připravíme si nerezové formičky na pracny, které vyplníme těstem zhruba do ¾ (těsto do nich namačkáme).

Formičky s těstem dáme na plech a pečeme v troubě na 165 stupňů Celsia cca 15 minut – ke konci hlídáme.

Těsto se nejdříve nafoukne, a pak zase splaskne.

Upečené pracny necháme ve formičkách trochu vychladnout, a ještě vlažné je poklepem hrany formičky o vál vyklopíme a hned obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l