Bezlepkové pracny

Porce: 2 plechy
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
250 g
Pohanková mouka
100 g
Hera
250 g
Ořechy
100 g
Moučkový cukr
140 g
Kakaový prášek
2 lžíce
Vejce
1 ks
Skořice
dle chuti
Na obalování:
Cukr moučka
podle potřeby
Vanilin
podle potřeby

Postup

Suroviny si smícháme buď na vále, nebo v míse a vypracujeme v pevné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v lednici 30 minut odpočinout (můžeme i do druhého dne).

Připravíme si nerezové formičky na pracny, které vyplníme těstem zhruba do ¾ (těsto do nich namačkáme).

Formičky s těstem dáme na plech a pečeme v troubě na 165 stupňů Celsia cca 15 minut – ke konci hlídáme.

Těsto se nejdříve nafoukne, a pak zase splaskne.

Upečené pracny necháme ve formičkách trochu vychladnout, a ještě vlažné je poklepem hrany formičky o vál vyklopíme a hned obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks