Bezlepkové placky bramborovo – mrkvové s dipem

Porce: 4 - 5
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny na placky
Brambory
4 ks
Mrkev
2 ks
Cibule
1 ks
Bezlepková mouka Jizerka
4 - 5 lžic
Vejce
4 - 5 ks
Sůl, pepř, oregáno
Podle chuti
Suroviny na dip
Niva
100 g
Kysaná smetana
1 kelímek
Česnek
2 stroužky

Postup

Bezlepkové placky bramborovo-mrkvové jsou snadné na přípravu a chutnají i studené. Výborná bezlepková svačinka i večeře.

Příprava:

Brambory a mrkve oloupeme, propláchneme, nastrouháme najemno a dáme do větší misky.

Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a promícháme.

K zelenině pak přidáme vejce, mouku a koření.

Dáme nejdříve jen 4 vejce a 4 lžíce mouky a řádně promícháme a dle potřeby přidáme.

Polévkovou lžící děláme na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a trochou olivového oleje hromádky, které na pánvi upravíme do tvaru placičky.

Opečeme z obou stran.

Dip: Nivu nastrouháme, smícháme v misce s kysanou smetanou a rozmačkaným (prolisovaným) česnekem.

Placičky podáváme ještě teplé s dipem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l