Bezlepkové piškotové těsto

Porce: 12
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezlepková mouka Jizerka
260 g
Cukr krupice
180 g
Olej
50 ml
Vejce
6 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Prášek do pečiva bez lepku
1/2 pytlíčku

Postup

Slavíte narozeniny a potřebujete připravit domácí dort vhodný pro bezlepkovou dietu? Vyzkoušejte náš recept na bezlepkové piškotové těsto.

Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pevné pěny.

Pak postupně přiléváme olej, přidáme trošičku soli a mouku s práškem do pečiva. Do vaječné pěny vmícháme opatrně.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme při 165 °C cca 30 minut.

Ke konci hlídáme a zkoušíme zapíchnutím špejle.

Pokud se na špejli nezachytí těsto, a je po vyndání suchá, je korpus upečený.

Tip: Použít můžete také samokypřící směs bez lepku a nemusíte přidávat prášek do pečiva.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s arašídovým máslem

Muffiny s arašídovým máslem

Sladké
15 min.
10 ks
Fotografie: Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nápoje
2,5 hod.
4,5 -5 l
Fotografie: vločkové lívance z cottage sýru

Vločkové lívance z Cottage sýru

Ostatní, Sladké
10 min.
6 ks
Fotografie: celozrnný jablečno-hruškový štrůdl

Jablečno-hruškový celozrnný štrůdl

Sladké
50 min.
20 ks
Fotografie: Chia pudink

Pudink s chia semínky

Bez lepku, Ostatní, Sladké
10 min.
1 sklenička