Bezlepkové perníčky

Porce: 3 - 4 plechy
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
500 g
Cukr moučka
250 g
Vejce
2 ks
Hera změklá
100 g
Med
2 PL
Rum
2 PL
Perníkové koření
1 PL
Jedlá soda
1/2 lžičky
Vejce na potření
1 ks

Postup

Bezlepkové perníčky nesmí na vánoční tabuli chybět.

Ze všech surovin vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na den až dva do chladu rozležet.

Z rozleželého těsta vyválíme placku (cca 5 mm silnou), formičkami na perníčky vykrajujeme různé tvary a dáváme je vždy kousek od sebe na plech s pečicím papírem. Před pečením je lehce potřeme vlažnou vodou.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 – 170 °C cca 15 minut, ke konci hlídáme.

Hned po vyndání z trouby je potřeme ještě na plechu rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Zdobíme čokoládou nebo cukrovou polevou.

Perníčky se nemusí péct dlouho dopředu, jsou měkké i tak.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks