Bezlepkové perníčky

Porce: 3 - 4 plechy
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
500 g
Cukr moučka
250 g
Vejce
2 ks
Hera změklá
100 g
Med
2 PL
Rum
2 PL
Perníkové koření
1 PL
Jedlá soda
1/2 lžičky
Vejce na potření
1 ks

Postup

Bezlepkové perníčky nesmí na vánoční tabuli chybět.

Ze všech surovin vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na den až dva do chladu rozležet.

Z rozleželého těsta vyválíme placku (cca 5 mm silnou), formičkami na perníčky vykrajujeme různé tvary a dáváme je vždy kousek od sebe na plech s pečícím papírem. Před pečením je lehce potřeme vlažnou vodou.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 – 170 °C cca 15 minut, ke konci hlídáme.

Hned po vyndání z trouby je potřeme ještě na plechu rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Zdobíme čokoládou nebo cukrovou polevou.

Perníčky se nemusí péct dlouho dopředu, jsou měkké i tak.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: špaldové palačinky se špenátem

Špaldové slané palačinky

Ostatní
20 min.
8 ks
Fotografie: fitness koláč

Zdravý fitness koláč

Sladké
30 min.
8 ks
Fotografie: Pórkové placičky

Pórkové placičky

Bez lepku, Ostatní
60 min
4 -5 ks
Fotografie: Houbové placičky s cottage

Houbové placičky s Cottage

Bez lepku, Ostatní
90 min.
4 - 5 ks
Fotografie: Bramborové knedlíky s pohankou

Bramborové knedlíky s pohankou

Bez laktózy, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 šišky