Bezlepkové palačinky plněné masem a houbami

Porce: 4
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Suroviny na palačinky:
Pomeranč
1 malý kus
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Vejce
3 kusy
Sůl
½ lžičky
Tymián
10 snítek
Máslo
50 g
Mléko
375 ml
Olej na smažení
Suroviny na náplň:
Jarních cibulky
5 kusů
Žampiony
250 g
Citrónová šťáva
2 lžíce
Kuřecí maso
500 g
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Zakysaná smetana
200 g

Postup

Pomeranč omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme, přidáme k mouce, vejci, soli a tymiánu a mícháme metličkou za postupného přidávání mléka a rozpuštěného másla.

Pokud by se začaly tvořit žmolky, je dobré použít ponorný mixér.

Těsto přikryjeme a dáme na 30 minut odpočinout.

Poté na oleji opečeme 8–10 palačinek.

Mezitím si připravíme náplň.

Šťávu z pomeranče vymačkáme – použijeme později na přípravu náplně.

Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které hned zakapeme šťávou z citronu.

V menším hrnci smícháme šťávu z pomeranče se zakysanou smetanou a necháme zvolna chvilku povařit. Dochutíme solí a pepřem.

Kuřecí maso nakrájíme na proužky a rychle opečeme ze všech stran na pánvi s trochou rozpáleného olivového oleje. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

Rozhřejeme si na pánvi zbytek oleje a 5 minut zprudka opečeme houby a po 3 minutách přidáme jarní cibulky.

Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň ze zakysané smetany.

Upečené palačinky naplníme a podáváme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce