Bezlepkové odpalované těsto

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 - 2,5 hod

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Voda
300 ml
Máslo
80 g
Bezlepková mouka Jizerka
150 g
Sůl
Špetka
Bezlepkový prášek do pečiva
1/2 pytlíčku
Vejce
6 ks
Vanilkový krém
Mléko
450 ml
Bezlepkový vanilkový pudink
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Cukr krupice
2 lžíce
Máslo
1 ks
Rum
1 lžíce

Postup

Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme máslo, trošku soli a dáme vařit.

Když se voda začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce.

Uvařenou směs necháme vychladnout a do vlažného těsta postupně vmícháme vejce, až nám vznikne těsto hladké konzistence, aby se dalo stříkat cukrářským sáčkem do požadovaných tvarů.

Z těsta můžeme stříkat na plech s pečicím papírem věnečky, větrníčky nebo banánky.

Před pečením je postříkáme studenou vodou a dáme je do horkovzdušné trouby ohřáté na 210 stupňů Celsia spolu s plecháčkem s vodou.

Troubu otevíráme nejdříve po 8 minutách a od té doby hlídáme.

Pečeme cca 10-14 minut.

Každá trouba peče jinak.

Před plněním krému necháme vychladnout.

Příprava krému:

Máslo vyndáme z lednice ven, aby mělo pokojovou teplotu.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.

Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a po částech přidáváme a zašleháváme vychladlý pudink.

Do vyšlehaného krému pak pomalu zašleháme i rum. Pokud by se nám krém srazil, tak si dvě lžíce krému nahřejeme v mikrovlnce nebo v kastrůlku a pomalu přidáváme během šlehání do krému.

Vyšlehaný krém si dáme do cukrářského sáčku a zdobíme spodní korpus věnečku.

Pak přiklopíme vršek a můžeme ozdobit rozehřátým fondánem, bílou čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem.

Do větrníčků můžeme na krém dát i kousky nakrájených jahod a do krému na banánky můžeme přidat čokoládu/kakao nebo trochu kávové pasty.

Dáme do lednice ztuhnout a můžeme servírovat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce