Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme máslo, trošku soli a dáme vařit.
Když se voda začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce.
Uvařenou směs necháme vychladnout a do vlažného těsta postupně vmícháme vejce, až nám vznikne těsto hladké konzistence, aby se dalo stříkat cukrářským sáčkem do požadovaných tvarů.
Z těsta můžeme stříkat na plech s pečicím papírem věnečky, větrníčky nebo banánky.
Před pečením je postříkáme studenou vodou a dáme je do horkovzdušné trouby ohřáté na 210 stupňů Celsia spolu s plecháčkem s vodou.
Troubu otevíráme nejdříve po 8 minutách a od té doby hlídáme.
Pečeme cca 10-14 minut.
Každá trouba peče jinak.
Před plněním krému necháme vychladnout.
Příprava krému:
Máslo vyndáme z lednice ven, aby mělo pokojovou teplotu.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a po částech přidáváme a zašleháváme vychladlý pudink.
Do vyšlehaného krému pak pomalu zašleháme i rum. Pokud by se nám krém srazil, tak si dvě lžíce krému nahřejeme v mikrovlnce nebo v kastrůlku a pomalu přidáváme během šlehání do krému.
Vyšlehaný krém si dáme do cukrářského sáčku a zdobíme spodní korpus věnečku.
Pak přiklopíme vršek a můžeme ozdobit rozehřátým fondánem, bílou čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem.
Do větrníčků můžeme na krém dát i kousky nakrájených jahod a do krému na banánky můžeme přidat čokoládu/kakao nebo trochu kávové pasty.
Dáme do lednice ztuhnout a můžeme servírovat.