Bezlepkové mandlové koláčky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mouka Jizerka
350 g
Hera
250 g
Cukr moučka
150 g
Vejce
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Citronová kůra
1/2 citronu
Mleté mandle
100 g
Jahodová marmeláda
na slepení

Postup

Další bezlepková vánoční inspirace v podobě bezlepkových mandlových koláčků slepovaných jahodovou marmeládou. Přejeme krásné Vánoce!

Ze všech suroviny zpracujeme těsto (pokud je hodně lepivé, přidáme trochu mouky a mandlí).

Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici cca 2 h rozležet (můžeme nechat i do druhého dne).

Druhý den vyválíme placku (cca 3 mm silnou), z ní pak vykrajujeme kytičky a dáváme je na plech s pečicím papírem.

U poloviny kytiček vykrojíme uprostřed malinké kolečko, abychom pak mohli vždy spojit jednu plnou a jednu s dírkou.

Pečeme v troubě při 165 °C asi 12-15 minut.

Vychladlé mažeme plné kytičky nebo kolečka jahodovou marmeládou a přiklopíme kytičkou nebo kolečkem s dírkou uprostřed. Vršek posypeme lehce moučkovým cukrem.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks