Další bezlepková vánoční inspirace v podobě bezlepkových mandlových koláčků slepovaných jahodovou marmeládou. Přejeme krásné Vánoce!
Ze všech suroviny zpracujeme těsto (pokud je hodně lepivé, přidáme trochu mouky a mandlí).
Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici cca 2 h rozležet (můžeme nechat i do druhého dne).
Druhý den vyválíme placku (cca 3 mm silnou), z ní pak vykrajujeme kytičky a dáváme je na plech s pečícím papírem.
U poloviny kytiček vykrojíme uprostřed malinké kolečko, abychom pak mohli vždy spojit jednu plnou a jednu s dírkou.
Pečeme v troubě při 165 °C asi 12-15 minut.
Vychladlé mažeme plné kytičky nebo kolečka jahodovou marmeládou a přiklopíme kytičkou nebo kolečkem s dírkou uprostřed. Vršek posypeme lehce moučkovým cukrem.