Bezlepkové listové těsto s tvarohem

Porce: 2
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezlepková mouka Jizerka
320 g
Měkký tvaroh
250 g
Máslo
200 g
Prášek do pečiva
1 ks
Sůl
Špetka

Postup

Vyzkoušejte náš domácí recept na bezlepkové listové těsto s tvarohem a připravte vynikající moučník i pro členy rodiny, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.

Příprava:

Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme tvaroh a změklé máslo.

Těsto pořádně promícháme a poté zabalíme do mikrotenového sáčku nebo fólie a dáme do chladu na 30 minut odpočinout.

Pak se pustíme do prokládání. Těsto na vále rozválíme na delší úzký pruh, při rozvalování podsypáváme moukou.

Pak složíme nejprve oba konce k sobě do středu, a pak přeložíme ještě na polovinu (4 vrstvy nad sebou).

Složené bezlepkové listové těsto znovu rozválíme, tentokrát v opačném směru a složíme na třetiny.

Zopakujeme ještě 2x.

Hotové těsto můžeme hned použít nebo ho uchovat v lednici na pozdější použití. (skladujeme v chladu max. 2 dny)

Pečeme při 200 °C v horkovzdušné troubě. Čas pečení je podle velikosti pečiva.

Záviny pečeme okolo 25-30 minut. Menší tyčinky nebo taštičky pečeme cca 12-15 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks