Bezlepkové kokosky

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bílky
4 ks
Cukr
250 g
Kokos strouhaný
120 g
Bezlepkové piškoty
120 g
Meruňková marmeláda
1 lžíce

Postup

Bezlepkové kokosky milují děti i dospělí. Místo cukru je možné do těsta přidat pár kapek stévie (v případě, že cukru neholdujete). Přejeme dobrou chuť!

Z bílků si vyšleháme pevný sníh. Ke konci šlehání postupně přidáváme cukr nebo pár kapek stévie.

Chvíli prošleháme, a pak do hmoty zamícháme marmeládu, kokos a nakonec zahustíme rozemletými piškoty.

Tvarovacím sáčkem s hladkou trubičkou děláme na plech s pečicím papírem malé kokosky, které necháme cca 15 minut zaschnout.

Pak pečeme okolo 35 minut v horkovzdušné troubě na 135-140 stupňů Celsia. Z plechu sundáváme až po vychladnutí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce