Bezlepkové kokosky

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bílky
4 ks
Cukr
250 g
Kokos strouhaný
120 g
Bezlepkové piškoty
120 g
Meruňková marmeláda
1 lžíce

Postup

Bezlepkové kokosky milují děti i dospělí. Místo cukru je možné do těsta přidat pár kapek stévie (v případě, že cukru neholdujete). Přejeme dobrou chuť!

Z bílků si vyšleháme pevný sníh. Ke konci šlehání postupně přidáváme cukr nebo pár kapek stévie.

Chvíli prošleháme, a pak do hmoty zamícháme marmeládu, kokos a nakonec zahustíme rozemletými piškoty.

Tvarovacím sáčkem s hladkou trubičkou děláme na plech s pečicím papírem malé kokosky, které necháme cca 15 minut zaschnout.

Pak pečeme okolo 35 minut v horkovzdušné troubě na 135-140 stupňů Celsia. Z plechu sundáváme až po vychladnutí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks