Bezlepkové kokosky

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bílky
4 ks
Cukr
250 g
Kokos strouhaný
120 g
Bezlepkové piškoty
120 g
Meruňková marmeláda
1 lžíce

Postup

Bezlepkové kokosky milují děti i dospělí. Místo cukru je možné do těsta přidat pár kapek stévie (v případě, že cukru neholdujete). Přejeme dobrou chuť!

Z bílků si vyšleháme pevný sníh. Ke konci šlehání postupně přidáváme cukr nebo pár kapek stévie.

Chvíli prošleháme, a pak do hmoty zamícháme marmeládu, kokos a nakonec zahustíme rozemletými piškoty.

Tvarovacím sáčkem s hladkou trubičkou děláme na plech s pečícím papírem malé kokosky, které necháme cca 15 minut zaschnout.

Pak pečeme okolo 35 minut v horkovzdušné troubě na 135-140 stupňů Celsia. Z plechu sundáváme až po vychladnutí.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l