Bezlepková nádivka s kopřivami chutná výborně samotná, teplá i studená nebo s kyselou okurkou či uvařenými bramborami. Krásně voní a chutná po uzeném tofu, majoránce a česneku.
Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno, tofu nakrájíme na malé kostičky a obojí smažíme na pánvi s rozpáleným olejem cca 5 minut, ke konci přidáme i rozmačkaný česnek, orestujeme a necháme zchladnout.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke žloutkům do větší mísy přidáme šlehačku, rozmícháme, přisypeme na kostičky nakrájené houstičky, pořádně promícháme a necháme chvíli odležet.
Pak přidáváme postupně kopřivy, směs s tofu, koření, sůl, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Nádivku přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě při 180 °C 30-45 minut – až je pěkně křupavá a má zlatavou barvičku.