Bezlepková nádivka s kopřivami

Porce: 6-8 porcí
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Vejce
6 ks
Mladé kopřivy
2 velké hrsti
Bezlepkové houstičky
8 - 10 ks
Uzené tofu
200 g
Cibule
1 ks
Olej
1 lžíce
Česnek
6 stroužků
Bezlepkový prášek do pečiva
1/2 sáčku
Smetana na šlehání
250 ml
Majoránka, sůl, pepř
Na dochucení

Postup

Bezlepková nádivka s kopřivami chutná výborně samotná, teplá i studená nebo s kyselou okurkou či uvařenými bramborami. Krásně voní a chutná po uzeném tofu, majoránce a česneku.

Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno, tofu nakrájíme na malé kostičky a obojí smažíme na pánvi s rozpáleným olejem cca 5 minut, ke konci přidáme i rozmačkaný česnek, orestujeme a necháme zchladnout.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke žloutkům do větší mísy přidáme šlehačku, rozmícháme, přisypeme na kostičky nakrájené houstičky, pořádně promícháme a necháme chvíli odležet.

Pak přidáváme postupně kopřivy, směs s tofu, koření, sůl, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Nádivku přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě při 180 °C 30-45 minut – až je pěkně křupavá a má zlatavou barvičku.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks