Bezlepková květáková pizza

Porce: 2
Doba příravy: 50 min.

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vejce
2 kusy
Parmazán
100 g
Bazalka
dle chuti
Sůl
dle chuti
Granulovaný česnek
dle chuti
Pasírovaná rajčata
200 g
Šunka
dle chuti
Mozzarella
100 g
Parmazán
100 g
Rukola
dle chuti
Špenát
dle chuti

Postup

Nejprve si nakrájíme květák na hlavičky a poté je uvaříme v páře dokud nebude květák měkký. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Až bude květák hotov, vložíme ho do mixéru a mixujeme ho až z něj bude pyré. Pyré dáme do utěrky a mačkáme z něj přebytečnou vodu aby krusta byla křupavá. Dále vložíme pyré do mísy a přidáme k němu sýr. Vajíčka společně se solí a kořením rozšleháme v hrníčku a následně je dáme k pyré. Všechny ingredience promícháme. Poté těsto vložíme mezi dva pečící papíry a vyválíme těsto do tvaru kruhu. Následovně odstraníme vrchní papír a společně s plechem dáme krustu do trouby. Pečeme ji 30-35 min.

Až bude krusta nazlátlá, tak vytáhneme plech. Vrch krusty pomažeme pasírovanými rajčaty a rozdrceným česnekem. Poté na ni vložíme šunku, sýry, špenát, bazalku a pečeme dokud se nám sýr na pizze nerozteče. Až bude pizza hotová můžeme ji ozdobit rukolou a cherry rajčátky.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.