Bezlepková květáková pizza

Porce: 2
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vejce
2 kusy
Parmazán
100 g
Bazalka
dle chuti
Sůl
dle chuti
Granulovaný česnek
dle chuti
Pasírovaná rajčata
200 g
Šunka
dle chuti
Mozzarella
100 g
Parmazán
100 g
Rukola
dle chuti
Špenát
dle chuti

Postup

Nejprve si nakrájíme květák na hlavičky a poté je uvaříme v páře dokud nebude květák měkký. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Až bude květák hotov, vložíme ho do mixéru a mixujeme ho až z něj bude pyré. Pyré dáme do utěrky a mačkáme z něj přebytečnou vodu aby krusta byla křupavá. Dále vložíme pyré do mísy a přidáme k němu sýr. Vajíčka společně se solí a kořením rozšleháme v hrníčku a následně je dáme k pyré. Všechny ingredience promícháme. Poté těsto vložíme mezi dva pečící papíry a vyválíme těsto do tvaru kruhu. Následovně odstraníme vrchní papír a společně s plechem dáme krustu do trouby. Pečeme ji 30-35 min.

Až bude krusta nazlátlá, tak vytáhneme plech. Vrch krusty pomažeme pasírovanými rajčaty a rozdrceným česnekem. Poté na ni vložíme šunku, sýry, špenát, bazalku a pečeme dokud se nám sýr na pizze nerozteče. Až bude pizza hotová můžeme ji ozdobit rukolou a cherry rajčátky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy