Bezlepková květáková pizza

Porce: 2
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Květák
1 kus
Vejce
2 kusy
Parmazán
100 g
Bazalka
dle chuti
Sůl
dle chuti
Granulovaný česnek
dle chuti
Pasírovaná rajčata
200 g
Šunka
dle chuti
Mozzarella
100 g
Parmazán
100 g
Rukola
dle chuti
Špenát
dle chuti

Postup

Nejprve si nakrájíme květák na hlavičky a poté je uvaříme v páře, dokud nebude květák měkký. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Až bude květák hotov, vložíme ho do mixéru a mixujeme ho, až z něj bude pyré. Pyré dáme do utěrky a mačkáme z něj přebytečnou vodu, aby krusta byla křupavá. Dále vložíme pyré do mísy a přidáme k němu sýr. Vajíčka společně se solí a kořením rozšleháme v hrníčku a následně je dáme k pyré. Všechny ingredience promícháme. Poté těsto vložíme mezi dva pečící papíry a vyválíme těsto do tvaru kruhu. Následovně odstraníme vrchní papír a společně s plechem dáme krustu do trouby. Pečeme ji 30-35 min.

Až bude krusta nazlátlá, tak vytáhneme plech. Vrch krusty pomažeme pasírovanými rajčaty a rozdrceným česnekem. Poté na ni vložíme šunku, sýry, špenát, bazalku a pečeme, dokud se nám sýr na pizze nerozteče. Až bude pizza hotová, můžeme ji ozdobit rukolou a cherry rajčátky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks