Batátové noky se špenátem a lososem

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Velký batát
1 ks
Špaldová mouka
100 g
Omáčka:
Baby špenát
200 g
Malá šalotka
1 ks
12 % smetana
100 ml
Losos
200 g
Olivový olej
Podle potřeby

Postup

Špenát, batát a losos hrají hlavní roli v tomto receptu. Vyzkoušejte noky z batátů se skvělou a chutnou omáčku z baby špenátu.

Postup:

Batát propíchneme vidličkou a dáme na 20 minut péct do trouby na 185 stupňů Celsia společně s lososem.

Po upečení necháme batát vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou.

Přidáváme mouku a uděláme těsto.

Pak tvoříme noky, které dáme do vroucí vody, jakmile vyplavou, tak jsou hotové.

Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme špenát, na kousky upečeného lososa, přilijeme smetanu, necháme povařit.

Hotovou omáčku nalijeme na noky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks