Batátové noky se špenátem a lososem

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Velký batát
1 ks
Špaldová mouka
100 g
Omáčka:
Baby špenát
200 g
Malá šalotka
1 ks
12 % smetana
100 ml
Losos
200 g
Olivový olej
Podle potřeby

Postup

Špenát, batát a losos hrají hlavní roli v tomto receptu. Vyzkoušejte noky z batátů se skvělou a chutnou omáčku z baby špenátu.

Postup:

Batát propíchneme vidličkou a dáme na 20 minut péct do trouby na 185 stupňů Celsia společně s lososem.

Po upečení necháme batát vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou.

Přidáváme mouku a uděláme těsto.

Pak tvoříme noky, které dáme do vroucí vody, jakmile vyplavou, tak jsou hotové.

Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme špenát, na kousky upečeného lososa, přilijeme smetanu, necháme povařit.

Hotovou omáčku nalijeme na noky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l