Batátové noky se špenátem a lososem

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Velký batát
1 ks
Špaldová mouka
100 g
Omáčka:
Baby špenát
200 g
Malá šalotka
1 ks
12 % smetana
100 ml
Losos
200 g
Olivový olej
Podle potřeby

Postup

Špenát, batát a losos hrají hlavní roli v tomto receptu. Vyzkoušejte noky z batátů se skvělou a chutnou omáčku z baby špenátu.

Postup:

Batát propíchneme vidličkou a dáme na 20 minut péct do trouby na 185 stupňů Celsia společně s lososem.

Po upečení necháme batát vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou.

Přidáváme mouku a uděláme těsto.

Pak tvoříme noky, které dáme do vroucí vody, jakmile vyplavou, tak jsou hotové.

Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme špenát, na kousky upečeného lososa, přilijeme smetanu, necháme povařit.

Hotovou omáčku nalijeme na noky.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks