Banánový cheesecake

Porce: 8
Doba příravy: 1h 10min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Základ:
Ovesné vločky
350 g
Mandle
400 g
Kokosový cukr
4 lžíce
Kokosový olej
6 lžic
Sůl
¼ lžička
Náplň:
Tvaroh
400 g
Lučina
200 g
Banán
3 kusy
Kokosový cukr
30 g
Vejce
3 kusy
Žloutky
3 kusy
Vanilkový extrakt
1 lžička

Postup

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Mezitím dáme do procesoru mandle, ovesné vločky a kokosový olej a mixujeme dokud není krusta téměř bez hrudek. Poté přidáme sůl a cukr a ještě na pár sekund mixujeme. Do formy na dort vložíme krustu, snažíme se udělat rovnoměrnou placku a vložíme ji do troubu na 15 min.  

Dále si připravíme náplň cheesecaku. Do misky vložíme tvaroh, lučinu, banány, cukr, vejce, žloutky, extrakt a mixujeme než bude směs zcela bez hrudek. Poté ji vlijeme na krustu a pečeme zhruba dalších 50 min, dokud dort nebude zlatý. Až bude hotov, necháme ho vychladnout, aby jeho chuť pořádně vynikla.  

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce