Avokádový toast s vejcem

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Volské oko
1 kus
Avokádo
1/2
Cherry rajčátko
3 kusy
Olivový olej
1 lzička
Žitný chléb (nebo rýžový)
2 plátky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Chilli
dle chuti

Postup

Nejprve si rozehřejeme pánev s olivovým olejem. Vejce na něj vložíme a osmahneme dokud bílek neztuhne.

Během přípravy volského oka vložíme žitné chleby do toustovače nebo je osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje.

Dále vydlabeme půlku avokáda a dáme jej na toust a tam ho následně rozmačkáme vidličkou a osolíme.

Poté si nakrájíme cherry rajčátka a dáme je na připravený toust s avokádem. Až bude volské oko hotové, vložíme ho na druhý připravený toust a nakonec je oba dochutíme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Foto: smetanová pórková polévka

Smetanová pórková polévka

Polévky
15 min.
2 poce
Fotografie: malinové smoothie

Malinové smoothie

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
5 min.
1 porce
Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5