Avokádový toast s vejcem

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Volské oko
1 kus
Avokádo
1/2
Cherry rajčátko
3 kusy
Olivový olej
1 lzička
Žitný chléb (nebo rýžový)
2 plátky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Chilli
dle chuti

Postup

Nejprve si rozehřejeme pánev s olivovým olejem. Vejce na něj vložíme a osmahneme dokud bílek neztuhne.

Během přípravy volského oka vložíme žitné chleby do toustovače nebo je osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje.

Dále vydlabeme půlku avokáda a dáme jej na toust a tam ho následně rozmačkáme vidličkou a osolíme.

Poté si nakrájíme cherry rajčátka a dáme je na připravený toust s avokádem. Až bude volské oko hotové, vložíme ho na druhý připravený toust a nakonec je oba dochutíme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks