Avokádový toast s vejcem

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Volské oko
1 kus
Avokádo
1/2
Cherry rajčátko
3 kusy
Olivový olej
1 lzička
Žitný chléb (nebo rýžový)
2 plátky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Chilli
dle chuti

Postup

Nejprve si rozehřejeme pánev s olivovým olejem. Vejce na něj vložíme a osmahneme dokud bílek neztuhne.

Během přípravy volského oka vložíme žitné chleby do toustovače nebo je osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje.

Dále vydlabeme půlku avokáda a dáme jej na toust a tam ho následně rozmačkáme vidličkou a osolíme.

Poté si nakrájíme cherry rajčátka a dáme je na připravený toust s avokádem. Až bude volské oko hotové, vložíme ho na druhý připravený toust a nakonec je oba dochutíme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy