Avokádový toast s vejcem

Porce: 1
Doba příravy: 10 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Volské oko
1 kus
Avokádo
1/2
Cherry rajčátko
3 kusy
Olivový olej
1 lzička
Žitný chléb (nebo rýžový)
2 plátky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Chilli
dle chuti

Postup

Nejprve si rozehřejeme pánev s olivovým olejem. Vejce na něj vložíme a osmahneme dokud bílek neztuhne.

Během přípravy volského oka vložíme žitné chleby do toustovače nebo je osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje.

Dále vydlabeme půlku avokáda a dáme jej na toust a tam ho následně rozmačkáme vidličkou a osolíme.

Poté si nakrájíme cherry rajčátka a dáme je na připravený toust s avokádem. Až bude volské oko hotové, vložíme ho na druhý připravený toust a nakonec je oba dochutíme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Saláty
30 min.
2 porce
Fotografie: Hummus z lilku

Hummus z lilku

Vegetariánské, Bez lepku, Veganské
60 min.
3 - 4 porce
Fotografie: mrkvové placky

Mrkvové placky

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
5 placek
Fotografie: Řepovo fazolový falafel

Řepovo fazolový falafel

Luštěniny, Ostatní
15 min.
10 ks
Fotografie: Cuketová roláda

Cuketová roláda

Slané pečivo, Ostatní
60 min.
20 ks