Avokádové chipsy s hummusem

Porce: 3
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Avokádové chipsy:
avokádo
1 kus
česnek
½ lžičky
citronová šťáva
1 lžička
provensálské koření
½ lžičky
strouhaný parmezán
60 g
sůl, pepř
dle chuti
Řepový humus:
cizrna
400 g
tahini
3 lžičky
česnek
2 stroužky
vařená červená řepa
2 kusy
olivový olej
3 lžíce
citronová šťáva
1 lžice
sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si troubu na 165 °C.  

Do mísy si rozmačkáme avokádo, přidáme k němu citronovou šťávu, česnek, provensálské koření, parmazán, sůl a pepř. Všechno společně zamícháme.  

Na pečicí papír dáváme lžičku přichystaného těsta a poté ji vždy rozmačkáme do placky. Pečeme zhruba 15 minut.  

Mezitím si připravíme hummus. Do mixéru vložíme všechny ingredience a mixujeme než bude humus bez hrudek a jemný. Pokud máte radši tekutější konzistenci, můžete přidat 100 ml vody.  

Hotové avokádové chipsy podáváme s růžovým humusem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce