Avokádové chipsy s hummusem

Porce: 3
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Avokádové chipsy:
avokádo
1 kus
česnek
½ lžičky
citronová šťáva
1 lžička
provensálské koření
½ lžičky
strouhaný parmezán
60 g
sůl, pepř
dle chuti
Řepový humus:
cizrna
400 g
tahini
3 lžičky
česnek
2 stroužky
vařená červená řepa
2 kusy
olivový olej
3 lžíce
citronová šťáva
1 lžice
sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si troubu na 165 °C.  

Do mísy si rozmačkáme avokádo, přidáme k němu citronovou šťávu, česnek, provensálské koření, parmazán, sůl a pepř. Všechno společně zamícháme.  

Na pečící papír dáváme lžičku přichystaného těsta a poté ji vždy rozmačkáme do placky. Pečeme zhruba 15 minut.  

Mezitím si připravíme hummus. Do mixéru vložíme všechny ingredience a mixujeme než bude humus bez hrudek a jemný. Pokud máte radši tekutější konzistenci, můžete přidat 100 ml vody.  

Hotové avokádové chipsy podáváme s růžovým humusem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy
Fotografie: Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Špaldové linecké cukroví s domácí marmeládou

Bez laktózy, Sladké, Vegetariánské
15 min.
40 ks