Avokádové chipsy s hummusem

Porce: 3
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Avokádové chipsy:
avokádo
1 kus
česnek
½ lžičky
citronová šťáva
1 lžička
provensálské koření
½ lžičky
strouhaný parmezán
60 g
sůl, pepř
dle chuti
Řepový humus:
cizrna
400 g
tahini
3 lžičky
česnek
2 stroužky
vařená červená řepa
2 kusy
olivový olej
3 lžíce
citronová šťáva
1 lžice
sůl
dle chuti

Postup

Předehřejeme si troubu na 165 °C.  

Do mísy si rozmačkáme avokádo, přidáme k němu citronovou šťávu, česnek, provensálské koření, parmazán, sůl a pepř. Všechno společně zamícháme.  

Na pečicí papír dáváme lžičku přichystaného těsta a poté ji vždy rozmačkáme do placky. Pečeme zhruba 15 minut.  

Mezitím si připravíme hummus. Do mixéru vložíme všechny ingredience a mixujeme než bude humus bez hrudek a jemný. Pokud máte radši tekutější konzistenci, můžete přidat 100 ml vody.  

Hotové avokádové chipsy podáváme s růžovým humusem. 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce