Mladá paní - lifestyle magazínReklama

Jak udělat palačinky 4x jinak a bez chyb? Sladké, slané i bezlepkové recepty na palačinky

Zdroj: Freepik.com

Probiosan Inovum

Reklama

Palačinky jsou nenáročné na přípravu, levné a především zasytí. Děti je milují na všechny způsoby. Pokud se ptáte, jak udělat palačinky bez oleje a krásně nadýchané, můžete vyzkoušet naše 4 recepty na palačinky. Ať už máte raději ty sladké nebo přemýšlíte, že vyzkoušíte slanou či bezlepkovou variantu, pro každého se v naší zdravé kuchyni inspirace rozhodně najde. Poradíme vám, jak se vyhnout chybám a palačinky připravit vždy tak, aby byly nadýchané a bezkonkurenční.

Chyby při přípravě palačinek

Vyvarujte se chybám při přípravě těsta i při smažení. Dávno odzvonilo dobám, kdy se palačinky musely koupat v omastku, aby se usmažily dozlatova. Tomu je konec. I příprava těsta je velmi jednoduchá, pokud víte, jaký poměr zvolit. Zde jsou 3 základní pravidla, která když dodržíte, nemusíte použít ani kapku oleje a palačinky budou chutné a nadýchané.

1) Kvalitní palačinková pánev s teflonem je základ

Olej není nutný, pokud máte doma kvalitní palačinkovou pánev s teflonovým dnem. V dnešní době je jich na trhu mnoho a stačí si vybrat tu, která vám bude vyhovovat nejvíce. V případě, že máte teflonovou pánev, která není určena přímo na palačinky, směle ji můžete využít také.

2) Správný poměr surovin pro nadýchané těsto

Někdo má rád palačinky silnější, někdo slabší. Kouzlo je ve správném poměru. Mléka by mělo být v palačinkách vždy o trochu více než mouky, díky tomu budou slabší. Pokud dáte 1 hrnek mouky, pak přidejte 1 vejce, pokud dáte 2 hrnky, přidejte 2 vejce a k tomu odpovídající poměr mléka. Někdo dává dokonce 2x tolik mléka oproti mouce. Tím docílí velmi slabých palačinek a z těsta jich tak vytvoří více.

Zdroj: Freepik.com

3) Trpělivost krásné palačinky přináší

Trhají se vám palačinky a nejdou odlepit od pánvičky? I v případě, že zvolíte kvalitní teflonovou pánvičku a složení těsta bude naprosto dokonalé, je ještě potřeba zvolit správnou intenzitu tepla při smažení. V případě, že je budete dělat na maximum, palačinky budou na povrchu velmi tmavé nebo se vám budou trhat, když je budete chtít otočit. Pokud ovšem zvolíte zlatou střední cestu, docílíte tak zlatavých a krásných palačinek bez potrhání. Vyčkejte, až se začnou okraje palačinek od pánve odlepovat a následně je jemně podeberte.

4 různé recepty na palačinky

Vyzkoušejte palačinky na 4 různé způsoby a překvapte rodinu originálními recepty. A jaké recepty u nás najdete?

Přejeme dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama